Hoeveel vragen je stelt in een RFP of aanbesteding verschilt per markt, omvang van het contract en per soort bid. Bij aanbestedingen stellen leveranciers vaak veel meer vragen dan bij RFP’s. Dat komt door de strenge wetgeving. Het stellen van vragen is dan nodig om de juridische kaders duidelijk te krijgen. Bij RFP’s zijn het er vaak veel minder omdat die noodzaak ontbreekt.

Bedenk je goed dat het stellen van vragen bijna altijd wordt aangemoedigd, maar dat het beantwoorden ervan vaak heel veel tijd kost. Hoe meer vragen je stelt, hoe langer het duurt voordat er goede antwoorden komen of dat men ervoor kiest om slechts hele korte antwoorden te geven.

Stel dus alleen vragen die strikt noodzakelijk zijn om een bid te kunnen beantwoorden en redelijk zeker te zijn dat je de juridische kaders snapt. Leidende vragen die jouw dienstverlening of product in een beter daglicht zetten zijn niet alleen vervelend voor de klant, ze tippen ook nog eens je concurrent. Die krijgt namelijk ook de antwoorden te zien.

Jij bent geen techie. Toch?
Salesleider – dat ben je

Maar ook jij weet: de strijd om de harten van je klanten te winnen gebeurt tegenwoordig op het digitale veld. Weet je wie die strijd wint? De bedrijven die tech en tools inzetten om hun marketing en sales te doen. Die zijn 5x zo succesvol als hun analoge concurrenten. No Joke, 5x.

Winnen? Dat willen we allemaal.

Het uitkiezen, implementeren en de adoptie van die tech stack? Dat wil niemand. Behalve wij. Wij, Stryfes, helpen bedrijven om meer sales binnen te halen in minder tijd. Alles dankzij sales tools en tech. Is dat wat je wilt? Neem dan vrijblijvend contact op.

Wil je op de hoogte blijven van onze publicaties?

Ontvang onze laatste alerts direct in jouw mailbox.