Tools zijn er genoeg, maar welke past het beste bij jouw bedrijf? Dit is een overzicht van de bid management tools en hun verschillen.

Om als Bid Management Tool in aanmerking te komen hanteert Stryfes 3 eisen:

  • Met meerdere mensen tegelijkertijd aan een beantwoording kunnen werken
  • Een knowledge base die matches maakt met de vraag
  • De mogelijkheid om het projectmanagement van een bid te sturen

Tools die niet aan de drie eisen voldoen, vallen buiten deze categorie. Meestal zijn dat offerte tools en missen ze de knowledge base of het projectmanagement component.

Tools die aan alle criteria voldoen, vind je hier:

Hanneke Vogels - Sales Strategist - Helpen

Sales Strategist

Waar kan ik je mee helpen?

Avnio

Avnio RFx is de #1 Salesforce Native RFP Response Management Solution met echte AI en Natural Language Understanding. Avnio RFx stelt wereldwijd toonaangevende bedrijven in staat om hun antwoorden op RFP’s, DDQ’s, RFI’s en Security Questionnaires te superchargen en te stroomlijnen.

Avnio RFx vermindert de tijd besteed aan RFP antwoorden tot 75%, kwalificeert uw RFP’s met behulp van Bid / No Bid workflows, importeert RFP’s van elk formaat en voegt antwoorden voor u in seconden; het genereren van het antwoord in zijn oorspronkelijke formaat of merksjablonen.

Productpagina Capterra

Avnio

Loopio

De RFP-responssoftware van Loopio stroomlijnt de manier waarop bedrijven reageren op RFP’s, RFI’s en beveiligingsonderzoeken. Waarom zou je verzoeken uit het verleden doorspitten, deskundigen achternazitten en urenlang bezig zijn met het bijwerken van oude content, als Loopio je kan helpen om dit voor je te automatiseren? Vraag vandaag nog een demo aan en ontdek waarom klanten zeggen dat Loopio “De beste oplossing is voor RFP’s”.

Capterra Productpagina

Loopio

Ombud

Klanten vertrouwen op Ombud om de inhoudelijke activiteiten in hun verkoopprocessen te automatiseren. Ons platform combineert contentsamenwerking, projectbeheer en machine learning om de creatie van verkoopdocumenten zoals RFP-reacties, veiligheidsvragenlijsten, verkoopvoorstellen, werkstaten en nog veel meer te stroomlijnen.

Productpagina Capterra

Ombud

Qorusdocs

Qorus is een intuïtieve oplossing voor het beheer van offertes en RFP’s waarmee teams die werken aan verkoop, offertes en biedingen alle offertegerelateerde content kunnen creëren, eraan samenwerken en delen zonder de vertrouwde wereld van Microsoft Office en CRM te verlaten. Qorus wordt gebruikt door bod- en offerteteams en verkoop- en marketingteams wereldwijd. Qorus helpt organisaties productiever te zijn bij het lokaliseren, creëren, samenwerken en beheren van bedrijfskritieke documenten zoals pitches, offertes, contracten, werkomschrijvingen en offertereacties.

Capterra productpage

Ombud

Qvidian

Produceer sneller professionele verkoopdocumenten om meer deals te kunnen winnen. Qvidian is zeer geschikt voor bedrijven van minstens 1000 medewerkers. Stimuleer de efficiëntie met één enkele vertrouwde contentbibliotheek. Versnel het creëren van RFP-ontwerpen met een intelligente functie voor automatisch invullen. Stroomlijn de goedkeuringen van content met geautomatiseerde workflows. Meet de resultaten met behulp van dashboards voor visuele analyse. Gemiddeld melden klanten van Upland Qvidian een stijging van de productiviteit met 40% en een toename van het succespercentage met 28%.

Capterra Productpage

Ombud
Hanneke Vogels - Sales Strategist - Helpen

Sales Strategist

Waar kan ik je mee helpen?

RFPio

De cloudgebaseerde software van RFPIO helpt bij het stroomlijnen van het offertebeheer in het responsproces voor offerteaanvragen. De oplossing automatiseert import- en exportfuncties, centraliseert content en vergemakkelijkt de samenwerking tussen stakeholders.

Een dynamische antwoordbibliotheek ondersteund door een intelligent aanbevelingssysteem biedt gecentraliseerde content en een centraal punt voor samenwerking.

Dankzij integraties met technologie kunnen teams onmiddellijk verbinding maken met mensen en content, en rapporten en dashboards geven duidelijk inzicht in de voortgang van de offerte.

Capterra Productpagina

Ombud

RFP360

RFP360 ontwikkelt software die een transformatie teweeg brengt in de manier waarop organisaties wereldwijd informatie aanvragen, reageren op verzoeken en verbinding maken waardoor RFP’s (request for proposals, offerteaanvraag) en soortgelijke processen voor iedereen veel efficiënter, effectiever, coöperatiever, consistent en herhaalbaar worden. Deze complete aanpak omvat elke invalshoek, van kennisbeheer en responsautomatisering met antwoordintelligentie (AI) tot ontwikkeling van de verschillende aanvragen (RFx) en leveranciersevaluatie met heatmap-scores. RFP360 biedt ook workflow, samenwerking, dashboards en rapportage.

Productpagina Capterra

Ombud

Rocketdocs

RocketDocs heeft de meest robuuste offertesoftware en verkoopbevordering-tool. Enkele van de grootste financiële, middelenbeheer-, zorg- en technologiebedrijven gebruiken RocketDocs om hun RFP-responsprocessen te stroomlijnen, waardoor ze in staat zijn om hoge offertevolumes te beheren met lean teams. Zoek moeiteloos naar goedgekeurde content in een gecentraliseerde database, maak binnen enkele minuten offertes in het assemblagecentrum en stroomlijn goedkeuringen met je vakdeskundigen – allemaal met een paar klikken.

Productpagina Capterra

rocketdocs

XaitPorter

Produceer sneller winnende biedingen en voorstellen met XaitPorter, een toonaangevende alles-in-één oplossing voor documentautomatisering en co-auteurschap. Met XaitPorter kun je documenten creëren en bewerken met veel secties en subsecties, elk met hun eigen auteur, recensent en goedkeurder, die elk hun individuele deadlines hebben. XaitPorter biedt je ook de vrijheid om toegangsrechten te beheren en informatie te delen, en je hele team kan tegelijkertijd aan hetzelfde document werken. Win meer zakelijke opdrachten met XaitPorter.

Productpagina Capterra

XaitPorter

Jij bent geen techie. Toch?
Salesleider – dat ben je

Maar ook jij weet: de strijd om de harten van je klanten te winnen gebeurt tegenwoordig op het digitale veld. Weet je wie die strijd wint? De bedrijven die tech en tools inzetten om hun marketing en sales te doen. Die zijn 5x zo succesvol als hun analoge concurrenten. No Joke, 5x.

Winnen? Dat willen we allemaal.

Het uitkiezen, implementeren en de adoptie van die tech stack? Dat wil niemand. Behalve wij. Wij, Stryfes, helpen bedrijven om meer sales binnen te halen in minder tijd. Alles dankzij sales tools en tech. Is dat wat je wilt? Neem dan vrijblijvend contact op.

Wil je op de hoogte blijven van onze publicaties?

Ontvang onze laatste alerts direct in jouw mailbox.