_framework

Digitalisatie van Sales is meer dan een CRM-pakket en veel meer dan de communicatiekanalen met een klant. Maar waar begin je en wat is voor jouw bedrijf de beste keuze? Het Sales Digitalisation Framework laat je alle facetten zien.

Digitalise Sales

De definitie van Customer Facing tooling: dit zijn alle digitale middelen die je inzet om met de klant te interacteren. Dit zijn ook vaak de eerste tools waar men aan denkt als het gaat om digitalisatie van Sales. Stryfes onderscheid hier 3 onderdelen binnen het framework: Content, Personal Interaction en Buy.

Het vinden en binden van klanten is een veelomvattend proces. Verkopers gebruiken veel methodes en middelen om hun verkoop te realiseren, van telefoon tot informatie-systemen. Ze Googlen om achtergond-informatie over bedrijven te vinden, lezen over de markt van hun (aanstaande) klant en communiceren continu met diverse medewerkers bij de klant. Stryfes erkent hier 3 categorieën binnen het framework: Customer & Project Information, Market & Product Information en Process Success Information.

Veel van de tijdslurpende taken van Sales vinden plaats buiten het zicht van de klant. Ze hebben vaak niets te maken met de klant maar met de behoeften van de interne organisatie. Denk hierbij aan het opstellen van een offerte volgens de interne regels of de afstemming over onder welke voorwaarden iets aangeboden mag worden. Stryfes ziet hier drie onderwerpen binnen het framework: Customer & Project Information, Market & Product Information en Process Success Information.

Wie heeft er niet gehoord van Data Driven? Onderzoek toont aan dat bedrijven die hun data goed analyseren en hier naar handelen succesvoller zijn dan bedrijven die dat niet doen. Het analyseren van Sales data is niet nieuw. We doen het allemaal iedere week: “Wat is de forecast?”, “Welke deals zijn er gescoord?”. Ieder rechtgeaard bedrijf kijkt naar de meest in het oog springende informatie. Stryfes heeft dit verdeeld in twee onderdelen binnen het framework: Control en Improve.

Stryfes - Sales Digitalisation Framework
Hanneke Vogels - Sales Strategist - Helpen

Sales Strategist

Waar kan ik je mee helpen?

Sales Digitalisation Framework

Technologie helpt ons steeds meer in het dagelijks leven. Het levert een grote bijdrage aan onze productiviteit. De stijgende loonkosten in combinatie met onze hang naar meer winst, zorgt er voor dat delen van onze processen steeds duurder worden. Hele bedrijfsmodellen zijn al veranderd door het toepassen van slimme digitale middelen. Technologie levert een verlaging van kosten en verhoogt de omzet binnen bedrijven.

Adoptie loopt achter

De techniek ontwikkelt door, maar de adoptie van digitalisatie oplossingen loopt achter.

Framework helpt

Door inzicht te geven in de te zetten stappen, wordt duidelijkheid gecreëerd.

Gebaseerd op begrip

Digitalisatie gaat over mensen in hun kracht zetten. Daarom is begrip noodzakelijk.

Beter zijn dan de concurrent

Om een concurrerend kostenvoordeel of klantgerichtheid te behalen, hoef je slechts beter te zijn dan je concurrent. En iedereen weet dat dit niet de enige factor is die een rol speelt in succes van een bedrijf. De snelheid waarmee je de componenten moet digitaliseren is volledig afhankelijk van jouw eigen marktdynamiek.

Stryfes - Beter dan je concurrent - Sales Digitalisation Framework

Waar begin je?

Je hebt vast een prangend vraagstuk in je Sales. Aan de kostenkant of aan de kant van de omzet. Misschien wel aan beide kanten. Omdat je in jaarcyclus of zelfs korter werkt, is de drang om snel aan de slag te gaan groot. Waar je begint is afhankelijk van je huidige problematiek, je businessdoelstellingen én de visie op de grootste verbetermogelijkheden.

Stryfes - Waar begin je - Sales Digitalisation Framework

Zelf aan de slag?

Download het Framework!

Case Studies

Let’s Make Things Happen

Spreekt het framework je aan? En wil je graag aan de slag samen met een professional? Wij digitaliseren ook jouw commerciële ambitie. Vul het formulier in en wij nemen zsm contact met je op.

Maak een vrijblijvende afspraak.

Hanneke-Vogels-Sales-Strategist-2

Hanneke Vogels

Sales Technology Director

Stryfes heeft een no SPAM policy: jouw gegevens gebruiken we alleen om contact met je op te nemen.