De uitdaging

Betty Blocks is een relatief jonge onderneming, met een nog jongere salesafdeling. Dat betekent dat veel processen in het hoofd zitten van medewerkers, en maar weinig is vastgelegd. Mijn belangrijkste doel was om duidelijkheid te scheppen over de verschillende interne processen, maar bovenal ook verbeteradvies te ontvangen op deze onderdelen.

Versnel Offerte traject

Hoe zorgen we dat Sales Reps sneller een contact kunnen afsluiten bij een nieuwe klant

Pain & Gain klant

Inzicht in waarom een klant kiest voor Low-Code / No-Code

Project vs Platform

Hoe zorgen we dat de klant kiest voor ons platform ipv onze project aanpak?

“Stryfes heeft laten zien dat ze echt begrijpen hoe een salesafdeling werkt, en dat je met pragmatische suggesties een wereld van verschil kan maken.”

Stryfes - Ralph Duin Work Betty Blocks - Outperformers
Ralph Duin

Vice President Sales

De aanpak

Tijdens de vision hebben we aan de hand van interviews en brainstorm sessies informatie verzameld over de huidige aanpak. Tijdens deze sessies werd snel duidelijk waar snel verbeteringen konden worden gerealiseerd. Aan de hand van deze analyse zijn we terug gegaan naar het team. Gezamenlijk hebben we de adviezen vervolgens aangescherpt en gepresenteerd.

Dit heeft geleid tot een 3-tal thema’s vastgesteld waarin duidelijk wordt waarom (why) Betty Blocks zaken anders moet inregelen om te kunnen blijven groeien. Binnen deze thema’s zijn een aantal projecten gedefinieerd. Deze projecten zijn onder verdeeld in 4 Low Impact Changes, 4 Normal Changes en 3 High Impact Changes.

Versnellen offerte traject

Door de inzet van nieuwe technieken en het vastleggen van een duidelijke procesflow is het eenvoudiger voor de Sales Reps om een aanbieding te doen bij potentiële klanten.

Pain & Gain klant

Door al in een vroeg stadium inzicht te krijgen in de reden waarom een klant zou willen kiezen voor een low-code / no-code  oplossing heet Betty Blocks meer inzicht gekregen in de reden waarom een klant uit eindelijk kiest voor haar oplossingen. Dit heeft zeer grote gevolgen gehad in de algemene klanttevredenheid.

Conclusie

De belangrijkste verassing van Stryfes is dat ze echt onwijs pragmatisch zijn. Geen high-level procesverbeteringen, maar down-to-earth, concrete suggesties waar ik iets mee kan. Typische consultants blijven hangen in structuur of proces, en maken nooit de vertaling naar de operatie. Stryfes heeft laten zien dat ze echt begrijpen hoe een salesafdeling werkt, en dat je met pragmatische suggesties een wereld van verschil kan maken.

Word een outperformer

Hanneke Vogels - Sales Strategist - Helpen

Hanneke Vogels

Sales Strategist
06-52633631

Ik ga akkoord dat Stryfes contact opneemt