Iedereen kent het: je probeert een afspraak te maken en je blijft maar heen en weer mailen of appen omdat de agenda’s aan beide kanten te vol zijn. Dit kost tijd en je verliest het momentum om een afspraak in te plannen. Dat hoeft niet langer! Met Calendly stuur je een link naar je agenda.

Met deze link ziet de ander dan alle vrije momenten voor de afspraakduur die jij hebt ingesteld. En boekt direct een afspraak via Calendly. Deze verschijnt vervolgens in jouw agenda en de ander krijgt een invite vanuit jouw naam. Zelfs de locatie kan je al vast instellen. Door de connectie met alle grote videocall platformen is ook de meetinglink direct al aangemaakt.

Er zijn nog veel meer tools. Naar het tool overzicht.

Calendly Features

Calendly is begonnen als een simpele tool die vrije ruimte in iemands agenda liet zien. Inmiddels zijn er heel veel features die nog meer tijdsbesparingen oplevert en een goede customer journey voor je klant geven. We bespreken hier de belangrijkste features.

Meerdere soorten afspraken:

Soms plan je een afspraak voor een half uur, soms een uur. En waar ontmoet je? Online of fysiek. Om al deze soorten afspraken een plek te geven, maak je in Calendly verschillende soorten afspraken aan.

Aanpasbare meeting link:

Het lijkt een kleine feature, het kunnen aanpassen van je meetinglink. Maar niets is minder waar. Je kan hierdoor de Calendly link makkelijker zelf typen omdat je het hem kan onthouden (in plaats van een combinatie van random letters) en je kan er een bericht voor je gesprekspartner in stoppen.

Branding en standaard e-mails:

Van voor tot achter de complete look and feel van jouw bedrijf meegeven, inclusief de standaard e-mails die Calendly voor je verstuurt, geeft ongelooflijk veel kansen om jouw gesprekspartner enthousiast te maken voor de afspraak. Deze features wil je echt als je flinke concurrentie hebt en je weet dat je klant ook met de concurrent in gesprek is.

Afspraken met meerdere mensen:

Als het lastig is om een afspraak te plannen met 1 persoon, probeer het dan eens met 5. Niet te doen! Al jaren heb je daarvoor datumprikker.nl, maar Calendly heeft deze optie inmiddels ook. Alleen in de betaalde versie, dat dan weer wel.

Hanneke Vogels - Sales Strategist - Helpen

Sales Strategist

Waar kan ik je mee helpen?

Calendly Kosten

De basisversie van deze tool is gratis. En voor heel veel mensen is dat al genoeg. Daarna zijn er verschillende prijsplannen, afhankelijk van de features die je wil. We zitten op een rij wanneer je welke versie wil.

Basic (gratis):
Ideaal als je maar 1 soort afspraak continu uitstuurt. Dus de duur en de locatie zijn altijd hetzelfde. Dit werkt goed voor bijvoorbeeld SDR’s.

Essentials ($ 10,-):
Wil je wel veel verschillende afspraken inplannen? Maar nog geen eisen stelt aan branding en automation. Dan is de Calendly Essential voor jou de perfecte keuze. Dit werkt goed voor sales in kleinere bedrijven.

Professional ($ 15,-):
Voor professionele branding en automations die volgen op jouw afspraak. Dit brengt veel voor de tech savvy sales en de grotere bedrijven waar eisen zijn aan de branding binnen alle tools. Voor deze heavy feature users is de Calendly Professional de perfecte keuze.

Het verschil met de andere twee Calendly Price Plans (Teams en Enterprise) zit vooral in de functies Round Robin (handig met teams waar het niet uit maakt met wie iemand een afspraak in plant) en connectie met SalesForce. Werk je dus met SalesForce en wil je niet continu alle afspraken daar ook handmatig in moeten zetten, dan is Teams het minimale plan dat je kiest.

Advies van Stryfes:

Hoewel vrijwel iedereen wat weerstand voelt tegen het betalen voor zo’n tool, adviseren wij om dat wel te doen. Zeker Calendly Professional heeft een aantal krachtige functies en bespaart daarmee ongemerkt heel veel tijd. Ben je niet zo handig met dit soort tools: kies dan voor Calendly Basic en probeer het een tijdje.

Wil je een persoonlijk advies? Neem contact op met een Sales Strategist van Stryfes. Je kunt dan direct een afspraak inplannen.

Hanneke Vogels - Sales Strategist - Helpen

Sales Strategist

Waar kan ik je mee helpen?

Op zoek naar een overzicht van alle verschillende kalender tools?Op Afspraak plannen: alle tools op een rij staan de door Stryfes onderzochte.

Jij bent geen techie. Toch?
Salesleider – dat ben je

Maar ook jij weet: de strijd om de harten van je klanten te winnen gebeurt tegenwoordig op het digitale veld. Weet je wie die strijd wint? De bedrijven die tech en tools inzetten om hun marketing en sales te doen. Die zijn 5x zo succesvol als hun analoge concurrenten. No Joke, 5x.

Winnen? Dat willen we allemaal.

Het uitkiezen, implementeren en de adoptie van die tech stack? Dat wil niemand. Behalve wij. Wij, Stryfes, helpen bedrijven om meer sales binnen te halen in minder tijd. Alles dankzij sales tools en tech. Is dat wat je wilt? Neem dan vrijblijvend contact op.

Wil je op de hoogte blijven van onze publicaties?

Ontvang onze laatste alerts direct in jouw mailbox.