Als er één tool is en die is succesvol, dan volgen er snel meer. Dit zijn alle afspraak plannen tools (scheduling tools) op een rij met een vergelijking van de belangrijkste features.

Welke tool het beste bij jou past is afhankelijk van de tools die je al in gebruik hebt en welke specifieke eisen je stelt. We hebben de meest gangbare eisen meegenomen in onze vergelijking.

Embedded tools zoals Microsoft FindTime en HubSpot meetings hebben we niet meegenomen in de vergelijking. Deze tools zijn gratis op deze platformen, maar bieden veel minder functionaliteit dan de onderstaande tools. De basisfunctionaliteit is prima op orde, maar de integraties zijn beperkt. Heb je niet veel wensen en gebruik je een van deze tools, dan is het een prima alternatief.

Hanneke Vogels - Sales Strategist - Helpen

Sales Strategist

Waar kan ik je mee helpen?

Functionaliteit Calendar Hero Calendly Chili Piper Doodle Freebusy
Link sturen is voldoende (zelf geen tijden plannen) X
Eén op één afspraken
Afspraak plannen met meerdere mensen
Rekening houden met 1 agenda
Rekening houden met 2 agenda’s
(handig voor gedetacheerden en consultants)
X
Integratie met grote video platformen
 – Google Meet
– Teams
– WebEx
– Zoom
Integratie met CRM X
– FreshSales via Zapier X X X
– HubSpot via Zapier X X X
– Microsoft Dynamics X via Zapier X X X
– PipeDrive via Zapier X X X
– SalesForce X
– Zoho X via Zapier X X X
Prijs per user in euro’s 8 8 15 7 6

Conclusie

Alle tools hebben de basics op orde. Zo hebben ze allemaal de optie om met een of meerdere mensen een afspraak te plannen en connecties met de belangrijkste videoconferencing platformen. De grote verschillen tussen de tools is de integratie met CRM software en de opbouw van hun prijsplan.

Integratie met CRM

Voor Sales is dit een must. Het scheelt tijd en iedereen weet dat je een afspraak met een klant hebt. Dat voorkomt een hoop onduidelijkheid. Ook maakt het de registratie een stuk eenvoudiger.

Juist door deze integratie en triggers die je er achteraan bouwt, heb je salesmensen om hun CRM beter bij te houden, sneller meeting verslagen te maken en kansen op te volgen.

Prijs

De duurste tool is 2,5 keer zo duur als de goedkoopste. Bijna allemaal bieden ze ook gratis versies van hun software. Zoals altijd met gratis, je bent dan beperkt in functionaliteit. Om een goed vergelijk te maken hebben we de prijs gekozen van de betaalde versie die minimaal 75% van de functionaliteit biedt.

Een scheduling tool lijkt misschien een kleine add on in het dagelijks leven van een sales, maar vergis je niet. Deze tools zijn ongelooflijk krachtig om een goede klantbeleving neer te zetten en het momentum voor sales vast te houden.

Onze tip:
Laat je niet leiden door prijs, maar vooral door toegevoegde waarde en functionaliteit. Kies een hoger prijsplan als dat de uitgebreide functionaliteit biedt die je zoekt. Het verschil van een paar tientjes win je met gemak terug in de eerste week dat je hem gebruikt.

De beste tool

Twee tools springen er uit: Calendar Hero en Calendly. Deze twee zijn het verst ontwikkeld en bieden veel functionaliteit. Calendly bestaat al wat langer en wordt als stabieler ervaren. Calendar Hero heeft daarentegen meer standaardintegraties voor CRM. Freebusy is een goede runner-up als je HubSpot of SalesForce gebruikt en meer functionaliteit wil dan de embedded tools in deze CRMs wil hebben.

Stryfes keuze:
Wij kiezen voor Calendly vanwege de goede performance. Om te integreren moeten we dus wel een extra tool gebruiken: Zapier. Als tech implementatie club geen issue, maar niet iedereen houdt net zo veel van tools als wij 😊.

Jij bent geen techie. Toch?
Salesleider – dat ben je

Maar ook jij weet: de strijd om de harten van je klanten te winnen gebeurt tegenwoordig op het digitale veld. Weet je wie die strijd wint? De bedrijven die tech en tools inzetten om hun marketing en sales te doen. Die zijn 5x zo succesvol als hun analoge concurrenten. No Joke, 5x.

Winnen? Dat willen we allemaal.

Het uitkiezen, implementeren en de adoptie van die tech stack? Dat wil niemand. Behalve wij. Wij, Stryfes, helpen bedrijven om meer sales binnen te halen in minder tijd. Alles dankzij sales tools en tech. Is dat wat je wilt? Neem dan vrijblijvend contact op.

Wil je op de hoogte blijven van onze publicaties?

Ontvang onze laatste alerts direct in jouw mailbox.