Vrijdag 17 juli vond het Commercieel Debat “hoe ons brein ons bedrijf te gronde richt in onzekere tijden” plaats. We gaven daarin drie tips hoe je sterker uit deze crisis kan komen (benieuwd naar de tips? Je vindt ze in het artikel: 3 Tips hoe bestuurders kunnen inspelen op de marktbehoefte). Om deze drie tips ook in jouw organisatie toe te passen geeft Stryfes in een serie artikelen je praktische handvaten. In dit eerste artikel gaan we in op tip 3: Voeg extra veel waarde toe bij huidige klanten.

Door waarde toe te voegen bij je huidige klanten ontstaat loyaliteit. In het Engels hebben we het dan over Customer Loyalty. Om nu versneld een stap dichter naar je klant te zetten, vereist werk en inzichten. In drie stappen leg ik je uit hoe je dat doet.

Customer Loyalty

Maar eerst waarom is het nu belangrijk.

Om customer loyalty te creëren op het hoogste niveau willen we graag dat de klant een positieve associatie maakt binnen het onderlinge contact. Voor deze positieve associatie is het hormoon oxytocine (Wikipedia: oxytocine) verantwoordelijk. Dit hormoon wordt aangemaakt bij positief onderling contact. Een hoog oxytocinegehalte wordt geassocieerd met een gevoel van vertrouwen en verbondenheid.

Stryfes - Brain - Bodyguard - Weet-het-al - Probleemoplosser
Braincompass: Bodyguard – Weet-het-al – Probleemoplosser

Doordat het brein momenteel in een handelingsvacuüm verkeerd is het op zoek naar richting. Hij wilt graag terug kunnen vallen op zijn 3 kerntaken namelijk: Bodyguard, Ik-weet-het-al of Probleem Oplosser. Door nu leiding te geven, wordt het brein uit het handelingsvacuüm gehaald. Hierdoor maakt het brein oxytocine aan en wordt een harde relatie gelegd tussen jouw handelen en het positieve effect. Dit leidt tot een zeer betekenisvolle relatie die nog jaren tot een positief onderling contact zal leiden.

Dit soort momenten van handelingsvacuüm komen niet veel voor en juist daarom is het belangrijk om nu gebruik te maken het moment. Dit zorgt voor een zeer hoge Customer Loyalty. Door hen nu goed te helpen verzeker je jezelf van langdurige loyaliteit. Retentie en goede referenties zijn twee belangrijke ingrediënten voor toekomstige groei.

Maar hoe doe je dat? Hoe kan ik mijn klanten leiden door deze onzekere tijden?

Hoe help je je klant nu?

In drie stappen en drie weken sta je dichter bij je klant. De eerste stap is gericht op analyse, de tweede op oplossingen en de derde op actie. Voor alle drie de stappen gaan we uit van 1 week doorlooptijd.

DIY Customer Loyalty made easy

We kennen allemaal wel de Pinterest posts met de DIY stappenplannen, toch? Mooi dit was er dus een in geschreven tekst. Je klant heeft je nodig. Heel hard. Daarom hebben we het nog makkelijker voor je gemaakt. Op onze site kan je de volgende zaken downloaden (direct link in de comments):

  • Het stappenplan in Powerpoint, waar je direct ook je antwoorden in kan vullen. Download

  • Excelsheet dat je kan gebruiken om het kwalitatief onderzoek in te vullen. Download

Hoe sneller je aan de slag gaat, hoe sterker het effect. Gebruik het DIY van Stryfes, maak het beter of gooi het in de prullenbak als je een betere aanpak hebt. Start today! Blijf niet langer wachten. Je klant heeft je nodig. Wil je over deze aanpak of andere methodes sparren. Boek direct een afspraak met een Sales Consultant hieronder.

Hanneke Vogels - Sales Strategist - Helpen

Sales Strategist

Waar kan ik je mee helpen?

Wil je op de hoogte blijven van onze publicaties?

Ontvang onze laatste alerts direct in jouw mailbox.